Podstawowe informacje
Pliki do pobrania:
- Szczegóły
- Wytworzony przez: Magdalena Romanowska (Inspektor ds. Organizacyjno-Kadrowych)
- Kategoria: Programy i projekty
Pliki do pobrania:
Broszura - Aktywizacja osób młodych pozostających bez pracy w powiecie mrągowskim VI (PDF)
- Szczegóły
- Wytworzony przez: Magdalena Romanowska (Inspektor ds. Organizacyjno-Kadrowych)
- Kategoria: Programy i projekty
Pliki do pobrania:
Broszura - Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020 - Podprogram 2021 (PDF)
PODROGRAM 2021 - Informacje szczegółowe (PDF)
- Szczegóły
- Wytworzony przez: Joanna Flakowska (Inspektor ds. Dodatków Mieszkaniowych i Energetycznych)
- Kategoria: Programy i projekty
Pliki do pobrania:
Formularz zgłoszeniowy do projektu (DOCX)
UMOWA w ramach projektu pn. „Gmina Mrągowo wspiera mieszkańców” (DOCX)
Regulamin rekrutacji i uczestnictwa w projekcie (DOCX)
- Szczegóły
- Wytworzony przez: Joanna Flakowska (Pracownik socjalny)
- Kategoria: Programy i projekty
1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Mrągowie z terenu województwa warmińsko - mazurskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Olsztynie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2020 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2020 – październik 2021.
2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, mus jabłkowy, powidła śliwkowe, fasolka po bretońsku);
- skrobiowe (makaron jajeczny, płatki owsiane, ryż biały, kasza jęczmienna, herbatniki maślane, kawa zbożowa rozpuszczalna),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, szynka wieprzowa mielona, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy).
3. Pomoc żywnościowa trafiła do 770 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa warmińsko–mazurskiego.
4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 39,4625 ton żywności;
- 3080 paczek żywnościowych;
- 0 posiłków.
5. W ramach POPŻ Podprogram 2020 dla 17 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono cztery warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
- Edukacji finansowej - 0 spotkań dla 0 uczestników
- Żywieniowo dietetycznych – 2 konsultacje indywidualne dla 7 uczestników
- Kulinarnych - 2 spotkań dla 10 uczestników
- Niemarnowania żywności - 0 spotkań dla 0 Uczestników
- Innych działań aktywizujących – 0 spotkań dla 0 Uczestników
- Szczegóły
- Wytworzony przez: Joanna Flakowska (Pracownik socjalny)
- Kategoria: Programy i projekty