Termin warsztatów 05.09.2023 w Mrągowie, godz. 11:00
Celem prowadzonych warsztatów jest wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego w tym m.in:
- Poprawa umiejętności podejmowania właściwych wyborów żywieniowych,
- Poznanie sposobów na komponowanie wartościowych posiłków z wykorzystaniem produktów często marnowanych
- Poznanie sposobów na ograniczenie marnowania żywności w kuchni
Dzięki warsztatom uczestnicy mają szansę nabyć nowe umiejętności, m.in.:
- zdobędą umiejętności podejmowania właściwych wyborów żywieniowych w kuchni,
- zdobędą informację nt. wykorzystania produktów spożywczych by zapobiec ich marnowaniu,
- zdobędą umiejętności komponowania posiłków z często marnowanych produktów spożywczych,
- zdobędą informacje na temat wykorzystania resztek produktów
UCZESTNIKAMI WARSZTATÓW MOGĄ BYĆ TYLKO I WYŁĄCZNIE OSOBY ZAKWALIFIKOWANE DO OTRZYMANIA POMOCY ŻYWNOŚCIOWEJ W RAMACH POPŻ TJ. DLA KTÓRYCH WYSTAWIONO SKIEROWANIA DO OTRZYMANIA POMOCY.
Co potrzebujemy:
- ksero podpisanego zał. nr 1 potwierdzonego za zgodność z oryginałem na każdej stronie (wersja aktualna potwierdzona za zgodność z oryginałem),
- podpisane oświadczenie (w załączeniu wzór)
- oznaczenie sali plakatem Programu (w załączeniu wzór),
- wydrukowanej listy osób zakwalifikowanych(zaproszonych) na ww. warsztaty ("wzór listy zakwalifikowanych" w załączeniu),
- stoliki i krzesełka,
- dostęp do prądu i wody.
Załączniki:
Oświadczenie o kwalifikacji uczestników na warsztaty (DOCX)
Wzór listy zakwalifikowanych (DOCX)