Aktywizacja osób młodych pozostających bez pracy w powiecie mrągowskim VI

 

 Pliki do pobrania:

Broszura - Aktywizacja osób młodych pozostających bez pracy w powiecie mrągowskim VI (PDF)

 

 Plakat 1 - Projekt Gmina Mrągowo wspiera mieszkańców

Plakat 2 - Projekt Gmina Mrągowo wspiera mieszkańców

 Pliki do pobrania:

Formularz zgłoszeniowy do projektu (DOCX)

UMOWA w ramach projektu pn. „Gmina Mrągowo wspiera mieszkańców” (DOCX)

Regulamin rekrutacji i uczestnictwa w projekcie (DOCX)

 

 

1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Mrągowie z terenu województwa warmińsko - mazurskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Olsztynie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2020 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2020 – październik 2021.

2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, mus jabłkowy, powidła śliwkowe, fasolka po bretońsku);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, płatki owsiane, ryż biały, kasza jęczmienna, herbatniki maślane, kawa zbożowa rozpuszczalna),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, szynka wieprzowa mielona, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy).

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 770 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa warmińsko–mazurskiego.

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 39,4625  ton żywności;
  • 3080 paczek żywnościowych;
  • 0 posiłków.

5. W ramach POPŻ Podprogram 2020 dla 17 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono cztery warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:

  • Edukacji finansowej - 0 spotkań dla  0 uczestników
  • Żywieniowo dietetycznych – 2  konsultacje indywidualne dla 7 uczestników
  • Kulinarnych - 2 spotkań dla 10 uczestników
  • Niemarnowania żywności - 0 spotkań dla 0 Uczestników
  • Innych działań aktywizujących – 0 spotkań dla 0 Uczestników